dijous, 13 de juny del 2013

RUEDA DE PRENSA DE LA CUMBRE SOCIAL EN UGT



 Manifest: 
Per una Europa més social i democràtica.
                            
Per l'ocupació de qualitat i la protecció Social.
En defensa de l'Educació Pública de qualitat, contra la LOMCE.
Per la Sanitat Pública i els Drets Socials

Les ciutadanes i els ciutadans volem una Europa que es base en un sistema democràtic vertader, que es respecten y potencien els drets socials, els drets laborals i s’asseguren la sanitat i l’educació pública de qualitat.
Les valencianes i els valencians volem una Europa amb una dimensió social forta que prenga mesures polítiques urgents per a reactivar l'economia amb l’objectiu de la creació d'ocupació i per a que els pressupostos siguen per a les persones i les seues necessitats reials i no per als bancs.
Hui, en tota Europa la ciutadania, el moviments socials, les plataformes, els sindicats i les organitzacions ciutadanes ens unim per a dir de manera clara que volem una Europa més social i democràtica.

La crisi i les polítiques de les institucions europees i dels governs espanyol i valencià dels darrers anys han fet augmentar la desocupació i la degradació dels drets i relacions laborals, la pobresa i l’exclusió, fenòmens que afecten molt majoritàriament a les dones, les persones migrants, la gent jove, les persones majors, les persones amb malalties mentals cròniques i ara també la infància. Els pressupostos públics dels darrers temps han suposat una retallada brutal de la protecció social, de les partides destinades a la dependència, els serveis socials, l’ajuda a la cooperació al desenvolupament, al món rural, al medi ambient, etc.

Més crisi, més atur, menys protecció social i menys serveis públics és una equació funesta per a la majoria de les persones de les que només se salven les élites econòmic-financeres que s’acullen al resguard de l’acció de govern. Perquè totes aquestes retallades es fan per a pagar el deute dels diners destinats a rescatar el sistema bancari. Els diners els posa l’Estat, es a dir, el conjunt de ciutadans i ciutadanes, i les conseqüències les pateixen les persones usuàries dels serveis que presten les comunitats autònomes i l’Estat.

Les ciutadanes i els ciutadans europeus, no volem una Unió Europea que siga una zona de lliure canvi per facilitar l’enriquiment dels bancs i les empreses transnacionals i de l’economia especulativa, exigim que Europa siga la garantia per avançar en la plena ocupació de qualitat, en el progrés econòmic i social i en la solidaritat internacional.

                                                                                        
                                                                                                      
Des de la Cimera Social volem convocar a tots els ciutadans i ciutadanes a participar en la manifestació del día 15 de juny, que eixirà a les 19.00 h. Des de la Plaza de les Aules, al carrer San Lluis.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada