dissabte, 15 de juny del 2013

MANIFESTACIÓN 15 DE JUNIO


Per una Europa més social i democràtica.
Per l'ocupació de qualitat i la protecció Social.
En defensa de l'Educació Pública de qualitat, contra la LOMCE.
Per la Sanitat Pública i els Drets Socials
Les ciutadanes i els ciutadans volem una Europa que es base en un sistema democràtic vertader, que es respecten y potencien els drets socials, els drets laborals i s’asseguren la sanitat i l’educació pública de qualitat.
Les valencianes i els valencians volem una Europa amb una dimensió social forta que prenga mesures polítiques urgents per a reactivar l'economia amb
l’objectiu de la creació d'ocupació i per a que els pressupostos siguen per a les persones i les seues necessitats reials i no per als bancs.
Hui, en tota Europa la ciutadania, el moviments socials, les plataformes, els sindicats i les organitzacions ciutadanes ens unim per a dir de manera clara que volem una Europa més social i democràtica.
La crisi i les polítiques de les institucions europees i dels governs espanyol i valencià dels
darrers anys han fet augmentar la desocupació i la degradació dels drets i relacions laborals,
la pobresa i l’exclusió, fenòmens que afecten molt majoritàriament a les dones, les persones
migrants, la gent jove, les persones majors, les persones amb malalties mentals cròniques i
ara també la infància. Els pressupostos públics dels darrers temps han suposat una retallada
brutal de la protecció social, de les partides destinades a la dependència, els serveis socials,
l’ajuda a la cooperació al desenvolupament, al món rural, al medi ambient, etc.

Més crisi, més atur, menys protecció social i menys serveis públics és una equació funesta
per a la majoria de les persones de les que només se salven les élites econòmic-financeres
que s’acullen al resguard de l’acció de govern. Perquè totes aquestes retallades es fan per a
pagar el deute dels diners destinats a rescatar el sistema bancari.

Les ciutadanes i els ciutadans europeus, no volem una Unió Europea que siga una zona de
lliure canvi per facilitar l’enriquiment dels bancs i les empreses transnacionals i de l’economia
especulativa, exigim que Europa siga la garantia per avançar en la plena ocupació de
qualitat, en el progrés econòmic i social i en la solidaritat internacional.

Per això, hui unim en tot Europa, les nostres veus i reivindicacions per a exigir a les
institucions europees:
• Un 'Programa de Recuperació Europeu', per afavorir l’ocupació en condicions dignes i combatre l’atur, especialment entre les persones més desafavorides.
• Finalitzar la política de les retallades en els serveis públics, la protecció social i els
salaris, perquè són injustos, augmenten l'atur, les desigualtats i la pobresa, i agreugen la recessió
• Apostar per un canvi de model productiu que acabe amb una competitivitat basada
en baixos salaris i condicions laborals precàries.
• Exigir el diàleg efectiu dels poders públics amb la ciutadania, més enllà dels processos electorals, i fer-ho a través de estructures de participació democràtica des de el àmbit local, autonòmic i estatal.
• Imposar una fiscalitat gradual i redistributiva sobre els ingressos i la riquesa i acabar de manera immediata amb els paradisos fiscals, l'evasió d'impostos, el frau fiscal, la corrupció i el treball no declarat
• Reforçar amb urgència les polítiques socials i les xarxes de protecció social per atendre les persones més empobrides i les que pitjor ho estan passant amb la crisi i amb les conseqüències de les retallades dels pressuposts públics.
• Respectar l'actual sistema social de pensions, mantenint el poder adquisitiu de i rebutjant qualsevol reforma de les pensions que comporte empitjorar les condicions per a l'accés. Exigim l'aprovació per Referèndum qualsevol modificació del actual Sistema Públic de Pensions.

La Cimera Social de Castelló exigeix a les institucions Europees, al Govern d’Espanya i al Govern Valencià:
- Polítiques d’ocupació i un canvi urgent del model productiu al PV que done treball als més de 6,2 milions de persones que es troben a l’atur, més de 700.000 al PV
- Un ensenyament públic, gratuït, laïc, coeducador, que transmeta el respecte a la diversitat social, sexual, de gènere i familiar. Una escola en valencià i de qualitat. No a la LOMCE!!! .
- Una educació universitària que assegure l’accés a totes les persones i per tant no discrimine per la mancança de recursos econòmics.
- Garantir per sempre més la universalitat del sistema sanitari públic i de qualitat. La salut és un dret, no un privilegi. Un dret que ha de gestionar la Generalitat directament y, sense privatitzar la seua gestió.
- Assegurar un sistema públic de serveis socials, que garantisca l'accés a les prestacions bàsiques com un dret de la ciutadania.
- Exigim mantenir i augmentar les ajudes a la dependència.
- Potenciar les polítiques d’igualtat i protegir les víctimes de la violència de gènere de forma efectiva i garantint el seu dret a una vida sense agressions.
- Lluitar contra l'explotació sexual i elaboració de plans per a la reinserció social de les víctimes de explotació sexual.
- No a una Justícia per a rics instaurada amb les noves taxes judicials i que criminalitza els
moviments socials amb la reforma de el codi penal.
- Garantir el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos. Cal assegurar l'avortament lliure, gratuït I segur I l'accés als mètodes anticonceptius. No a la reforma de la Llei d'Interrupció Voluntària de l'Embaràs
- Exigim unes administracions transparents, que la informació siga un dret i no un obstacle per al bon govern. Exigim més democràcia participativa.
- Exigim una política de defensa del món rural, des del punt de vista mediambiental, econòmic i social al País Valencià, evitant la constant degradació del territori, de les activitats que s’hi exerceixen i per tant, del despoblament.
- Exigim la defensa efectiva del medi ambient amb polítiques de protecció del nostre territori. A Castelló i per tot arreu diguem no a la Fractura Hidràulica. NO AL FRACKING!
- Proclamem i exigim el dret a una renda bàsica universal, no condicionada, individual i suficient en la seva quantia per assegurar una vida digna.
- Exigim la derogació de les legislacions excepcionals com la Llei d'Estrangeria, entre altres, i la seva substitució per una política de migracions presidida pels principis i valors continguts en la Declaració Universal dels Drets Humans.
- Exigim potenciar la Cooperació Internacional per al Desenvolupament com a expressió de la voluntat solidària del Poble Valencià en la lluita contra la pobresa mundial i per la construcció d’un món més igualitari, just i solidari

La societat valenciana no pot assumir, i menys encara permetre, que el pes de la crisi el tinguen les classes socials més febles i les persones més empobrides i fer una societat amb major desigualtat i més injusta.
Cal que Europa prioritze les persones i els drets polítics i socials per damunt dels interessos econòmics dels mercats, del capital i de les grans corporacions, cal que fer recaure el pes de l'eixida de la crisi sobre aquells que l'han generada, cal que siga una Europa més social i més democràtica.
Per l'ocupació de qualitat i la protecció Social.
En defensa de l'Educació Pública de qualitat, contra la LOMCE.
Per la Sanitat Pública i els Drets Socials
Per una Europa més social i democràtica.

Desde UGT queremos agradecer a todos los ciudadanos y ciudadanas que de forma individual o colectiva  han participado en la manifestación de esta tarde.
GRACIAS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada